søndag 27. oktober 2013

Dag 7 (støpe plate)

Tirsdag 8. oktober

Denne dagen har vi nesten bare bilder fra selve støpingen og betongbilen. Vi avtalte med betongbil kl 13. Den kom på tia, men vi var ikke klare...(!).. Vi hadde så vidt begynt med armeringsnettene. Og disse skulle jo kappes til og tilpasses slik at rør og lignende ikke ble i veien. Vi gjorde dette i racerfart, mens bil og fører ventet (og betong til over 20 000kr...) Nok en gang viste Kviteseid betong og føreren av pumpebilen velvilje og tålmodighet. Han hjalp oss med å lage "disser", og var veldig behjelpelig med hvordan alt skulle gjøres med selve støpingen.

Før bilen kom måtte vi gjøre følgende:
- kappe til siste bitene med isopor til første lag
- legge radonduk og kappe til alle rør 
og tette alle skjøter og hull med egen radontape..
- legger andre lag med isopor
- legge og tilpasse armering

det gikk fort unna denne dagen. for 2stk tar det 2 timer å legge ut og tilpasse ett lag med isopor på en 100kvm flate med ett bad, kjøkken og teknisk rom. Og da jobbet vi effektivt..

litt usikker på om radonduk strengt tatt er lovpålagt for fritidsboliger.. til 110kvm kostet det kr 5 000 inkl radontape. Det tok 1,5t å legge duken. da tok vi kanskje noen snarveier (jeg ble ikke like fornøyd med alle tettinger av hull)

vinkelsliper bør man ha. her har betongbil ankommet og vi er enda ikke ferdig.. jeg måtte opp med kamera å få det dokumentert. mannen er over 60 år og står på huk, oppå et jackon avkappet ringmurselement, med vinkelsliperen og kutter armeringsnett i rekordfart..

Dette var gøy!! Senioren ga ikke fra seg "disseren." Han ble en ekspert på dissing av sement og vi ble veldig fornøyd. Når man er klar for selve sementen er jo alt bare moro!
Jeg fikk jobben med å vatre.. vet ikke om jeg var like god som senioren var med dissern, men vi ble veldig fornøyd!

Ferdig støpt plate! litt ugjevnheter er bare god signatur. Mulig vi burde gjort mer i etterkant - pusse over etter 1-2timer herding, slik som proffene gjør. men vi syns det ble mer enn godt nok..

slitne, men veldig happy! +Anders Tho 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar