søndag 27. oktober 2013

Dag 6 (rør og isolasjon)

Mandag 7. oktober

Rørlegger kom som avtalt tidlig mandag morgen. De var ferdig til lunsj. Vi har valgt å ha et teknisk rom, og flyttet badet til vegg i vegg med kjøkken. Dette gjorde at vi bare hadde to steder å trekke rør til. I tillegg til rørlegger strakk vi strømkabel. Det skulle vise seg å bli et uventet stort prosjekt, først måtte vi kjøre å hente strømkabel, og deretter bruke vi langt tid på å trekke kabelen i 50mm trekkerør. Etter at elektriker hadde hjulpet oss med å stikke opp rør i riktig rom/vegg ble det middag.

Først etter middag, ca kl 16, fikk vi planert ut pukken og begynt å legge isolasjon.

08:30-12:00 var rørlegger i sving.
ekstra kamstål(!)
- rørlegger spurte etter dette, vi hadde brukt opp alt. Han skulle ha dette for å sikke opp vannledning på forskjellige steder. Det endte med at vi brukte én lengde fra en terrasseforskaling, mens de to andre vannpunktene strekkes i taket.

nederste røde ring viser at vi klarte å dytte trekkerøret i stykker med strømkabelen akkurat der åpningen var. Heldigvis skjedde ikke det midt under bakken. Elektriker kom med skjøt.
Viktig lærdom: store nok og lange nok trekkerør

mye og dyr(!) isopor. Veldig gøy med kompressor :)
legg merke til sort boks til laservater - hadde ikke klart oss uten..

Å kappe til isopor ved alle rør tok laaang tid. Skulle gjerne hatt litt bedre tid til det, vi jobbet veldig raskt og effektivt denne kvelden.

Første lag med isopor er lagt.
Rull til radonsperre er lagt oppå, klar til neste dag
Dårlig tid
Vi skjønte den kvelden at vi hadde liten tid. Sementbil var bestilt til kl 12 neste dag, og vi hadde MYE igjen. Første lag med isopor var bare nesten ferdig og radonduk, et lag til med isopor og armeringsnett gjensto..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar