fredag 25. oktober 2013

Støpe plate selv

Velkommen til hyttebloggen vår.

Første mål: støpe plate..



Sluttproduktet er vi veldig fornøyd med. Vi satt oss rett å slett mål å gjøre fundamentering selv. Etter mye blogging bestemte vi oss for å prøve. Vi angrer ikke på det, for vi klarte det jo..

Men tro ikke at det var uten frustrasjon underveis, vi er hverken håndverkere eller har håndtverkere i nær familie. Noe som betyr at det er mye som må læres, og det tror jeg vi har gjort. Denne bloggen er en takk til alle andre blogger der ute som vi har lært av, når vi fikk så mye hjelp så tenkte vi at det er det minste vi kan gi tilbake å dele av våre erfaringer.

Støpe plate selv
Grunnmur, ringmur, støping, støpe plate, forskalinger, avretting er alle nøkkelord som vi ble mer fortrolig med. I og med at dette valgte vi å gjøre selv
Mange valg må tas når en skal bygge hytte, se innlegget forberedelser.. men her er valget vårt mtp type fundamentering:

Fundamentering

  • Jackon ringmur (RS 45) + helstøpt plate.
  • Det ble ringmur først for så støp som ble valget. Vi lurte lenge på L-element, da det var en del som anbefalte det. De som leverte betong sa at det var helt klart det han så mest av. Det er enkelt og effektivt. Likevel falt valget på ringmur for oss. Bedre isolasjon og sterkere fundament / grunn var noe av det Jackon argumenterte med, uten at jeg skal begi meg ut på noe anbefaling, da jeg ikke har peil...
  • Vi valgte jackon på blogg- og forum-anbefalinger
Vi brukte 3 dager på ringmuren
4 dager brukte vi på avretting/rake pukk/legge isopor/radonsperre/armering/sement til selve plata/støpen. Inkludert forskalinger/fundamenter til inngang og terrasse..

Håper det blir til hjelp for noen eller i det minste en flott mimreblogg for første hytte ut i thogrenda, enjoy:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar